Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Gnocchi

Gnocchi

Jelentése: valószínűleg"ujjperec" , a nocca szóból eredeztetve

Származási hely: Campania (design tészta)

Átlagos mérete: 25mm hosszú és 16mm széles

 

Amit a Gnocchi tésztáról GOCK gondol:

A világszerte ismert, leggyakrabban frissen készített galuskaféle Gnocchi-val alighanem már mindenki találkozott, ha másként nem, akkor az üzletek polcain frissentartó csomagolásban. A Gnocchi sokévszázados múltra tekint vissza és többféle alapanyagból is elkészíthető.

Talán a tisztelet, talán a Gnocchi világhíre, ismertsége késztethette a száraztészta gyárak ötletgazdáit, hogy a Gnocchi formáját száraztészta formájában gondolják újra. Igen, újragondolják, mert ez az üregesnek megalkotott tésztaforma felülről talán inkább egy elnagyolt tobozra, alulról nézve pedig sokkal inkább hasonlít egy nyitott kagylóra, mint a Gnocchi-ra. Előfordul, hogy a szobrászművész alkotása már csak nyomokban emlékeztet magára a modellre, de attól még ez mit sem von le az alkotás művészi értékéből.

A tészta formája tálcán kínálja a lehetőséget, hogy valamilyen szósszal együtt sütőbe tegyék, vagy hogy nyitott kagylóhéjába finoman darabos tésztaszószt zárjon.

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen.