Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: valószínűleg"ujjperec" , a nocca szóból eredeztetve

Származási hely: Campania (design tészta)

Átlagos mérete: 25mm hosszú és 16mm széles

 

Amit a Gnocchi tésztáról GOCK gondol:

A világszerte ismert, leggyakrabban frissen készített galuskaféle Gnocchi-val alighanem már mindenki találkozott, ha másként nem, akkor az üzletek polcain frissentartó csomagolásban. A Gnocchi sokévszázados múltra tekint vissza és többféle alapanyagból is elkészíthető.

Talán a tisztelet, talán a Gnocchi világhíre, ismertsége késztethette a száraztészta gyárak ötletgazdáit, hogy a Gnocchi formáját száraztészta formájában gondolják újra. Igen, újragondolják, mert ez az üregesnek megalkotott tésztaforma felülről talán inkább egy elnagyolt tobozra, alulról nézve pedig sokkal inkább hasonlít egy nyitott kagylóra, mint a Gnocchi-ra. Előfordul, hogy a szobrászművész alkotása már csak nyomokban emlékeztet magára a modellre, de attól még ez mit sem von le az alkotás művészi értékéből.

A tészta formája tálcán kínálja a lehetőséget, hogy valamilyen szósszal együtt sütőbe tegyék, vagy hogy nyitott kagylóhéjába finoman darabos tésztaszószt zárjon.

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen.