Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Gigli Tricolori

Gigli Tricolori

Jelentése: "liliom"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 25 mm hosszú és 13 mm széles
 
Másnéven: Ballerine, Campanelle, Corni di bue 
 
 
Amit a Gigli Tricolori tésztáról GOCK gondol:
Van, hogy ami bonyolultnak látszik, voltaképpen mégis egyszerű. Az élet számos területén gyakran kerülünk bonyodalmas helyzetbe, melyeknek megoldása sokszor lehetetlenség számba megy. Pedig a megoldás legtöbbször végtelenül egyszerű.
Első pillantásra a Gigli formája is összetettnek tűnik, pedig "pusztán" egyik szélén fodrozott tésztalapocskákat kell harangszerű formára feltekerned. Ennyi. Kimondva. Mert elkészíteni azért mégiscsak nehezebb, mint mondjuk a Pappardelle tésztát.
 
Nagy fantáziára nincs szükség, hogy a harang formájú tésztában rálelj a virágkehelyre. Mondjuk a liliom érzéki illatot árasztó kelyhére. A Gigli is liliom, de hiába szimatolod, amíg meg nem töltöd valami ínycsiklandozó szósszal. Törékeny, bánj is vele úgy, mint egy virágszállal. Óvatosan főzd meg, hogy igéző virágszépségét a tányérodra kerülve is megőrizze.
 
Ugye, hogy létezik ehető virág?

 

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen