Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "liliom"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 25 mm hosszú és 13 mm széles
 
Másnéven: Ballerine, Campanelle, Corni di bue 
 
 
Amit a Gigli Tricolori tésztáról GOCK gondol:
Van, hogy ami bonyolultnak látszik, voltaképpen mégis egyszerű. Az élet számos területén gyakran kerülünk bonyodalmas helyzetbe, melyeknek megoldása sokszor lehetetlenség számba megy. Pedig a megoldás legtöbbször végtelenül egyszerű.
Első pillantásra a Gigli formája is összetettnek tűnik, pedig "pusztán" egyik szélén fodrozott tésztalapocskákat kell harangszerű formára feltekerned. Ennyi. Kimondva. Mert elkészíteni azért mégiscsak nehezebb, mint mondjuk a Pappardelle tésztát.
 
Nagy fantáziára nincs szükség, hogy a harang formájú tésztában rálelj a virágkehelyre. Mondjuk a liliom érzéki illatot árasztó kelyhére. A Gigli is liliom, de hiába szimatolod, amíg meg nem töltöd valami ínycsiklandozó szósszal. Törékeny, bánj is vele úgy, mint egy virágszállal. Óvatosan főzd meg, hogy igéző virágszépségét a tányérodra kerülve is megőrizze.
 
Ugye, hogy létezik ehető virág?

 

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen