Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Sodort tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Sodort tészták » Fusilli paesani ortolano

Fusilli paesani ortolano

Jelentése: "orsó, konyhakerti" 

Származási hely: Dél-Olaszország

Átlagos mérete: Változó (ez éppen 50 mm hosszú és 12 mm széles)

 

Amit az Fusilli paesani ortolano  tésztáról GOCK gondol:

Ha ezt a szót hallod vagy olvasod: Fusilli, akkor fogadni mernék, hogy a közismert, tésztagyári orsótészta formája ugrik be. Talán már találkoztál ebből a fajtából kisebbel, nagyobbal, hosszabbal, rövidebbel, egymástól eltérő profilúval, hogy a menetemelkedés változó méreteiről ne is beszéljünk.

A Fusilli tészta kézzel készített őse jelentősen eltér ettől a formától. Hagyományosan a Fusilli valamilyen tésztaféle (spagetti, bucatini vagy metélt) kötőtű köré csavarásával készült, így lehet hosszú, egészen hosszú, de rövid is. Lehet tömör vagy lyukas.

A Fusilli Paesani egy tésztadarab a kötőtűvel párhuzamosan felsodrásával készül. Az Ortolano változat négy színben és ízben készül: az alapváltozaton felül bazsalikomos, céklás és sáfrányos.

 

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Eddig ellenáltam és sosem készítettem semmit nyúlból. Most megtört a jég. Vadas lett belőle, de másképp, mint ahogy Édesanyám szokta. Borban főztem, mustár helyett balzsamecet, a mazsola sem éppen szokványos édesítőszer egy vadasban, nem? Érdemes így elkészíteni, legalább egyszer! Nincs kizárva, hogy beleszeretsz! :-)

ui.: szeretem a nyulat! :-)

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?