Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Tömör tészták » Capelli d'Angelo

Capelli d'Angelo

a legvékonyabb spagettiféle, átmérője kisebb, mint 1 mm. Általában fészekformában találhatod meg.

Jelentése: "angyalhaj"
 
Átlagos mérete: átmérője 0,85 mm
 
Származási hely: Genova (Ligúria)
 
 
Amit a Capelli tésztáról GOCK gondol:
Álmodtál már aranyszőke, Angyalhajú lányról? Ahogy a szuperlassított képen közelít feléd, göndör haja valószínűtlenül kavarog a szélben, karját feléd nyújtja... Ujjai már-már elérik az arcodat, de felébredsz. Férfiálom...
 
A Capelli pont ilyen könnyed, törékeny, mondhatni nőies, szinte súlytalan tésztafajta. Bánj vele ennek megfelelően. Főzési ideje a legrövidebb, így egy percre se hagyd magára, hacsak nem szétfőtt massza formájában szeretnéd viszontlátni. Gyakran, Magyarországon leggyakrabban, levesbetétként használják. Jó választás ugyanakkor köretnek, készíthetsz hozzá könnyed, gyakran halas vagy tenger gyümölcseivel gazdagított szószt is. De helyettesíthetsz vele ázsiai tésztafajtákat, ázsiai stílusú ételekben.  

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Sok háziasszony kosarában szoktam látni Cappelli-t, csak gondolom, hogy legtöbbször levesbetétként végzi ez az igen vékony, spagetti-féle tészta. Olyan vékony, mint az angyalok haja, hiszen ez is a neve... Halat és/vagy rákot tartalmazó szószokhoz pedig gyakran szokás használni és ha teszel vele egy próbát, akkor rájössz, hogy az ilyen jellegű receptekben miért is működik jobban ez a tészta, mint a spaghetti.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve