Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

GOCK Receptek

Remélhetőleg olyan recepteket, amelyek tetszeni fognak. "Kerek" recepteket, "szögletes" recepteket, "hosszúkás" recepteket, "gömbölyű" recepteket...

De Gombóc Artúrt és a viccet félretéve...

A konyhámban törekszem a sokszínűségre. Nagyon ritkán ismétlek a hétköznapokban ételeket, még azokat az ételeket is nagyon ritkán főzöm meg újra, amelyek a kedvenceim közé kerültek. Mindig újdonságra vágyom. Ha receptjeimet böngészed, szembetűnő lesz, hogy zömük a Nemzetközi gasztronómia jegyében születtek. Megtalálhatod, amit keresel, ha szereted a Mediterrán ételek-et (elsősorban az olasz, spanyol és portugál), a Közel-keleti ételek-et (zsidó és arab), szívesen fogyasztasz Távol-keleti ételek-et is (thai, kínai, japán) vagy Amerikai ételek-et.  Találsz hazai, magyar recepteket is és természetesen olyanokat is, amelyek nem köthetőek különösebben egy-egy nemzet étkezési, főzési kultúrájához. 

Ugyancsak biztosan megtalálhatod a kedvedre való receptet, ha szeretsz egészségesen táplálkozni. Nem, nem követek semmiféle szigorú diétát, nincsenek dogmatikus irányelveim. Csak olyan alapanyagokat használok az ételeimben, melyeknek szeretem az ízét, ezek többsége azonban egészséges is. Ugyanakkor csak azért, mert valami egészséges, vagy éppen divatos, nem fogom használni és ajánlani sem, ha nem tudom megszeretni az ízét. Ha következetesen a receptjeimet követve étkezel, mennyiségi túlzásokba sem esel, valamint tartózkodsz a mértéktelen nassolástól is, akkor fogyni is fogsz. Nem gyorsan, mert nem vagyok a híve az egyhetes, villámfogyókúráknak. Hanem szépen lassan, dekáról dekára. Én és a családom a legjobb bizonyíték erre, nálunk senki sem küszködik túlsúly problémával.

Minden közzétett receptem a konyhámban készült, az ételfotók kizárólag ezeket az ételeket mutatják be. A fényképek zömét barátom és munkatársam, Edina készítette, a maradék az én próbálkozásom. Sok recept mellett találsz azokról a fő alapanyagokról is fotókat, amelyek jellemzőek a receptre.

Csak olyan étel receptjét teszem közzé, amelyik ízlett. Nem csak nekem, hanem a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek egyaránt. Nekik főzök, ők az én tesztközönségem. Szívesen használok fel tradícionális recepteket alapként. Ezeket saját ízlésvilágom szerint átalakítom (ha másként nem, hát formailag), ezért ne kérd tőlem számon, ha ugyanezeket a recepteket valahol máshol másféleképpen találod meg. Találsz olyan recepteket is, amelyek az én fantáziám szüleményei, ezeket ne keresd máshol.  Nem utolsósorban találsz majd olyan recepteket is, amelyeket nem én készítettem el, hanem a barátaim, de szívesen közzéteszem őket, mert ízlenek.

Az eddig feltöltött, több száz receptem közül itt válogathatsz: http://gock.hu/recipe

 

GOCK Tésztatérképe

Laikusként nehéz tájékozódni a tészták változatos világában. Használd a GOCK TÉSZTATÉRKÉPE oldalt,  hogy megismerd a tésztákat. Az egyes tésztafajták rendszerezett formában találhatod meg az oldalon. Csak olyan tészták adatlapjait olvasgathatod, amelyek megfordultak már a konyhámban és a legtöbbjük felhasználásához saját receptet is kínálok. Az adatlapokat saját készítésű, izgalmas fotókkal illusztráljuk, találhatsz hasznos információkat a tésztafajták nevéről, származási helyéről és felhasználási területükről. Sokuknál olvashatsz szubjektív megjegyzéseket, történeteket, akár valósakat, akár kitaláltakat.

A Tésztatérkép három fő területre oszlik: Hazai tészták, az Ázsiai tészták és az Olasz tészták. Az első két terület még kidolgozásra vár, de az Olasz tészták térképe már igen gazdan feltöltöttséggel vár téged is, már több, mint 130 adatlapot tekinthetsz meg.

 

A fentieken kívül más érdekességeket is találsz:

Kedvenc alapanyagaim

Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekből szívesen és rendszeresen építkezek az ételeimben. Ezekről olvashatsz érdekességeket, információkat, tudnivalókat, esetenként személyes megjegyzéseket.  

Kedvenc konyhai tárgyaim

Rajongok az antik tárgyakért és jónéhány antik konyhai tárgyam is van. Ha érdekelnek a régiségek és a róluk készített szép fényképek, akkor nosztalgiázz velem!

Hírek, érdekességek

Az élet úgy jó, ha zajlik, szokták mondani. A történések között mindig akadnak olyanok, amelyeket szívesen megosztok publikusan is.

 

(Az oldal dinamikusan fejlődnik, ezért a későbbiekben mást is megtalálhatsz majd nálam, ezekről majd később írok)