Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Tonhal chili recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Hirtelen meg sem tudnám mondani, hogy hányszor készítettem már chilit. Hol ilyet, hol olyat, de még véletlenül sem amolyat, amit Magyarországon a legtöbben chiliként ismernek és főznek.

Ez sem az persze...

Van benne minden, amitől chilinek hívhatják, azaz akad benne paradicsom, bab, kaliforniai paprika, chili paprika és a legegyszerűbb házilag kevert chili fűszerkeverék: só+bors+szurokfű+bazsalikom+őrölt kömény (ha rám hallgatsz, nem veszel bolti keveréket, hiszen ilyen egyszerű...). Ezúttal a darált marha tonhallá változott... Néha megengedheted magadnak, hogy konzervekből főzz, ha éppen nagyon nincsen másra időd és/vagy friss alapanyagok az éléskamrádban. Ez a recept a megmondhatója annak, hogy nem csak nagyon gyors ez az étel, de amit csak ki lehet hozni a dobozolt alapanyagokból, annyira jó is.  

Hasznos linkjeim a recepthez:

Nézd meg más, Amerikában tanult chili receptjeimet is: Chili receptek

Ismerkedj meg a receptben használt tésztával: Paccheri 

Ha nincsen éppen otthon, használj helyette: Calamari tésztát.

Vagy válassz hozzá más rövid, nagyméretű lyukas tésztát a Tésztatérképről: Lyukas tészták

 

 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

40 dkg
Paccheri tészta (vagy válassz hozzá más, a kedvedre való tésztafajtát)
2 doboz
Tonhal konzerv (80 g/doboz, leszűrve)
1 doboz
bab konzerv (leszűrve, én fehér babot használtam hozzá)
1 doboz
Paradicsom konzerv
1 doboz
paradicsom sűrítmény
2 db
Kaliforniai paprika (az egyik piros, a másik sárga)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
6 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
6 db
Szardella filé (apróra vágva)
1 tk
Szurokfű (avagy oregano, morzsolt)
1 tk
bazsalikom (morzsolt)
1 mk
őrölt kömény
1 mk
Chili (morzsolt)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
4 szelet
Citrom (a tálaláshoz)
4 db
Kapri termés (a tálaláshoz)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. A paprikákat süsd, amíg a héjuk el nem feketedik (nekem ez hőlégkeverés mellett 250 fokon tíz percig tart).
  2. Tedd őket egy papírzacskóba és hagyd kihűlni.
  3. Ha kihűlt, fejtsd le a héjukat, magozd ki és vágd vastagabb csíkokra.
  4. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  5. Mély serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát a zellerszárral, a morzsolt chilivel és a vágott szardellafilével együtt.
  6. Add hozzá a fokhagymát és kevergesd még egy percig.
  7. Öntsd rá a paradicsomkonzervet és a paradicsomsűrítményt, jól keverd össze.
  8. Add hozzá a fűszereket és közepes lángon sűrítsd be.
  9. Közben a tésztát főzd meg a csomagolásán találhatóak szerint. Ide kattintva tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  10. Add hozzá a chilihez a babot, a paprika csíkokat és a halat. Keverd jól össze, majd hevítsd vissza, főznöd nem kell már tovább.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tányérra egy adag tésztát, merj rá egy adagot a chiliből. Szórd meg a reszelt sajttal. Díszítheted citrom karikával és kapri terméssel.

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (11 votes)
hány csillagot kapott?