Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Spaghetti alla Matriciana recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A legegyszerűbb paradicsomos olasz szósz, olyannyira, hogy szinte közhelyes és így vagy úgy, de akármelyik recept oldalon megtalálod. Amiért mégis feltöltöm az az, hogy miért pont tőlem hiányozzon ez a végtelenül egyszerű, gyors és mégis nagyon finom szósz, másrészt a kiválasztott spagetti fajtához ennél jobb szósz receptje nem is illeszkedhetne.

A gyerekek imádják, a felnőttek imádják és ha nincs időd vagy éppen szűkös a pénztárcád, mégis finomat szeretnél enni, válaszd ezt. Ne az üveges spagetti szószt.

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
spaghetti al Peperoncino (vagy akármilyen spagetti)
20 dkg
Pancetta (vagy jó minőségű, húsos bacon)
7 dl
Paradicsom püré (vagy két doboz paradicsom konzerv)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 dl
Fehérbor (száraz)
2 db
Babérlevél
1 marék
Bazsalikom levél (csíkokra vágva, vagy egy evőkanál szárított bazsalikom)
1 mk
morzsolt chili (alapból kell bele, azonban most a tészta miatt ezt kihagytam)
2 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
parmezán (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Kevés olívaolajon pirítsd a vöröshagymát üvegesre a pancetta és a morzsolt chili társaságában.
  3. Add hozzá a fokhagymát, majd kis idő múlva öntsd fel a borral és hagyd hogy a folyadék a felére apadjon.
  4. Öntsd fel a paradicsommal és add hozzá a fűszereket. Csökkentett hő felett főzd mintegy tíz percig.
  5. Közben főzd meg a tésztát a csomaolásán találhatóak szerint.
  6. Halászd ki a szószból a babérleveleket, majd jól keverd össze a leszűrt, kifőtt tésztával.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, szórd meg egy kevés sajttal. Ha akarod díszítsed friss bazsalikom levéllel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?