Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Pastitsio avagy a görög rakott tészta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

Ez az étel nem csak a nevében görög, hanem sok görög étterem étlapján meg is találhatod, ha arra jársz. Vagy legalább valami ehhez hasonlót, hiszen ennek az ételnek sincsen előírásszerű receptje. Készíted, ahogy készíted...

Én így szeretem...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha szeretnél megismerkedni a receptben használt tésztafajtával, kattints ide: Mezzi Rigatoni

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt teheted meg: Olasz tészták térképe

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

40 dkg
Darált marhahús
40 dkg
Mezzi Rigatoni tészta (vagy valami hasonló rövid tészta)
20 dkg
Feta sajt
20 dkg
Mozzarella sajt (lereszelve)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zellerszár (vékonyan szeletelve)
1 doboz
Paradicsom konzerv
1 ek
marokkói fűszerkeverék (lásd: )
  kis
olivaolaj
5 dl
Tej (a besamelhez)
3 ek
Vaj (a besamelhez)
3 ek
Liszt (a besamelhez)
3 db
tojás sárgája (kikeverve a besamelhez)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát sós vízben, egy-két perccel rövidebb ideig, mint azt a csomagolásán feltüntették. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  2. Öblítsd le és forgasd be egy kis olívaolajjal. Morzsold hozzá a feta sajtot, keverd jól össze és tedd félre.
  3. Egy serpenyőben hevíts egy kis olivaolajat, dobd bele a szeletelt zellerszárat, egy perc múlva a vöröshagymát és pirítsd üvegesre.
  4. Add hozzá a fokhagymát. Rögtön utána jöhet bele a marhahús és a marokkói fűszerkeverék. Kevergesd addig, amíg a hús jól át nem sül.
  5. Add hozzá a paradicsomot. Lassú tűzön hagyd főni 10 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik. Néha azért kevergesd meg.
  6. Melegítsd elő a sütődet magas hőfokra.
  7. Közben vajazz ki egy megfelelő méretű hőálló sütőtálat és a mozzarella felét reszeld bele és egyenletesen oszd el a tál alján. Rétegezd rá a fetával összekevert tészta felét, majd jöhet rá a hús, majd a tészta másik fele.
  8. Készítsd el a besamel mártást. Melegítsd a tejet, dobd bele a vajat, a lisztet és a kikevert tojássárgát. Folyamatosan kevergesd rugós keverővel, amíg be nem sűrűsödik. Mikor kész, öntsd egyenletesen a tésztára, hogy átjárja mindenhol.
  9. Végül a maradék sajtot szórd a tészta tetejére és egyenletesen oszd el.
  10. Tedd a sütőbe és süsd 15 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Ötletek a tálaláshoz: 

Várd meg, amíg az étel egy kissé kihűl a sütőtálban, hogy összeálljon. Utána vágd kockákra. Díszítheted egy-egy szelet paradicsommal és bazsalikom levéllel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (11 votes)
hány csillagot kapott?