Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Levesek » Joghurtos bableves mexikóiul recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Csábítóan pikáns mexikói ízek. Ezúttal levesbe fojtva...

Nem csak vegetáriánusoknak!

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

1 l
Zöldség alaplé
2 doboz
vörösbab (leszűrve, leöblítve)
1 db
avokádó (meghámozva, kimagozva)
1 db
Paradicsom (kockákra vágva)
1 db
Kaliforniai paprika (zöld, kimagozva és csíkokra vágva)
1 db
tortilla lap (csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 db
sárgarépa (meghámozva és kockákra vágva)
4 ek
joghurt (natúr)
1 db
Jalapeno paprika (friss, karikára vágva)
1 db
Lime (kicsavart leve)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 ek
mustár
1 ek
Koriander levél (friss, apróra vágva)
1 ek
őrölt kömény
5 dkg
Cheddar sajt (frissen reszelve)
2 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Forrósítsd fel a zöldség alaplevet.
3. Közben egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, majd tedd bele a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Ha megpuhult, szedd ki a paprikát és tedd félre.
4. Tedd a serpenyőbe a répát, a zeller szárat, a jalapeno paprikát és a hagymát, majd párold puhára. 
5. Tedd hozzá a fokhagymát is és kevergesd tovább 30 másodpercig, majd add hozzá a paradicsomot. Kevergesd tovább 1 percig, majd a serpenyő tartalmát öntsd a leveshez. Add hozzá az egyik doboz babot, a koriander levelet és a kaliforniai paprika felét. Főzd össze, majd botmixerrel pürésítsd.
6. Add hozzá a maradék babot és a kaliforniai paprikát. Ízesítsd a mustárral és a fűszerekkel.
7. Botmixerrel dolgozd össze az avokádót, a lime levét és a joghurtot, majd keverd a leveshez.

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot egy csészébe. Szórjál bele tortilla csíkokat, a tetejére tegyél reszelt sajtot és díszítsd pár karika jalapenoval.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?