Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Cranberry pulykafasírt recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Egy klasszikus étel vegyes pulyka húsból nem hétköznapi módon elkészítve: cranberry ketchup kéreggel pikánsan megbolondítva. 

Hasznos linkjeim a recepthez:

A cranberry ketchup receptjéért kattints ide: Ketchup másképpen és főleg egészségesen

Ha szeretnél többet tudni a tőzegáfonyáról, kattints ide: Tőzegáfonya, azaz cranberry

Miért használj zsemlemorzsa helyett panko morzsát? Kattints ide, megtudod: Panko, az alternatív zsemlemorzsa

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
60 perc

Hozzávalók

50 dkg
Pulykamell filé (darálva)
35 dkg
Pulykacomb (darálva)
300 ml
Panko (vagy zsemlemorzsa)
60 ml
Tej
120 ml
Cranberry ketchup (receptjét keresd az oldalon)
2 db
Tojás (felverve)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Halványító zeller szár (apróra vágva)
1 db
sárgarépa (lereszelve)
2 db
Zsálya levél (apróra vágva)
1 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva)
1 ek
Worcestershire szósz
1⁄2 ek
Fűszerpaprika
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint, frissen őrölve)
2 ek
olivaolaj
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olivaolajat és pirítsd meg benne a hagymát üvegesre.
3. Add hozzá a fokhagymát, a zsályát, a zellerszárat ás a sárgarépát, kevergesd tovább 2-3 percig. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Vedd le a tűzről, tedd félre.
4. Egy tálba szórd a zsemlemorzsát, öntsd fel a tejjel és keverd össze.
5. Egy nagy keverőtálban jól dolgozd össze a húsokat, a tojást, a tejes zsemlemorzsát, a vöröshagymás keveréket, a cranberry ketchup-ot, a petrezselymet, a paprikát és a Worcestershire szószt. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
6. Kellően olajozz ki egy sütőformát (én egy 11 cm x 25 cm-es formát használtam).
7. Töltsd bele a keveréket, egyenletesen oszd el. A tetejét vékonyan vond be cranberry ketchup réteggel.
8. Süsd egy órán keresztül 190 fokra előmelegített sütőben.
9. Tálalás előtt hagyd állni negyed órát.
10. Amíg a fasírozott sül, párold meg a burgonyát gőzpárolóban (vagy főzd meg sós vízben).
11. Olvaszd meg a vajat, majd sózd meg.

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Helyezz 2-3 szeletet a fasírozottból tányéronként.
  2. Hagyományos krumplinyomóval (ha elég ügyes vagy) nyomj közvetlenül a tányérra egy adagot és locsold meg a sózott vajjal.
  3. Adj hozzá még a cranberry ketchup-ból.
  4. Díszítsd a tálat egy paradicsom gerezddel.
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?