Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "borsóhéj"
 
Származási hely: Puglia
 
Átlagos mérete: 30 mm hosszú, 8 mm széles
 
Másnéven: Cicatelli
 
 
Amit a Capunti tésztáról GOCK gondol:
"Ülök a sámlin, előttem egy nagy tál borsó. Édesanyám még szedegeti a borsóleveshez való másik felét. Az én feladatom kiszedegetni a borsószemeket. Megnyomom a parányi csónak orrát, élvezem, ahogy kipukkan. Mutatóujjammal befurakodok a nyílásba és végighúzom a végéig. A borsóhéj engedelmesen megnyílik az ujjam előtt, a borsószemek hangos koppanással pottyannak a még üres tálba. A koppanások egyre tompábbak, ahogy telik a tál... Lesem édesanyámat és ha nem figyel rám, akkor bekapok néhány borsószemet, a zsengébbek közül. Azt hiszem, nem veszi észre. Olyan édesek...
 
Az újságpapíron szaporodnak az üres borsóhéjak..."
 
Mint a zacskójából kiborított Capunti tészta.
 
Ezt a tésztát akár te is elkészíthetnéd otthon. A meggyúrt tésztát sodord kb. 8 mm vastag rúddá, vagdosd kb. 3 cm-es darabokra, majd kellően belisztezett gyúródeszkán nyomd a három középső ujjadat ( ha belefér, legyen a kisujjad a negyedik) a tésztába és lefelé nyomva húzd magad felé, hogy megpöndörödjön és már kész is a Capunti egy példánya, ami magán viseli ujjaid lenyomatát. A tészta nagyon jól fogja meg a darabos szószokat, ilyenekhez használd. Húsos (kiválóan illik a szárnyasokhoz) és paradicsomos szószokhoz.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept::