Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Straccetti

Straccetti

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "rongy darab"
 
Átlagos mérete: 30 mm széles, 60 mm hosszú
 
Származási hely: Toszkána (Emilia-Romagna eredettel)
 
 
Amit a Straccetti tésztáról GOCK gondol:
Az egyszerűség korántsem jelent értéktelenséget. Lehet szép, sőt kimondottan szép, egy egyszerű tészta is. Ez a tészta annyira egyszerű, hogy még én is el tudnám készíteni. A fortélya... Nos, az nincsen. Csak nyújtsd ki a tésztát és tépkedd vagy vágd darabokra. Ahogy sikerül. És már főzheted is. Olyan, mintha lebbencs lenne, nem igaz?
 
A fényképezett példány sem sokkal bonyolultabb ennél. Tésztáját toszkán paprikával színezték és a szárítás előtt a felületét hullámosították. És milyen szép lett!
 
Mivel eredetileg friss tésztaféle, ezért természetesen tojás hozzáadásával készül.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen