Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csőtészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csőtészták » Penne Lisce

Penne Lisce

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "sima tollhegy"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 8,5 mm vastag és 39 mm hosszú
 
Másnéven: Mostaccioli
 
 
Amit a Penne Lisce tésztáról GOCK gondol:
A Penne tészta az egyik legismertebb olasz tésztafajta, ki az aki nem ismerné, nem igaz? Nevét az ősrégi, íráshoz használt, ferdére vágott libatoll hegyről kapta. Ez a vágási mód nem csak szebbé teszi a csőforma tésztát, de nyitottabbá is válik a belső felület arra, hogy a szósz bejusson rajta.
 
A Penne legismertebb formája a felületén bordázott, Penne Rigate, ennél ritkább ma már a sima felületű, Penne Lisce verzió.
 
Ez a tészta ritkaságszámba megy, a piacról annyira kiszorította a bordázott felületű Penne Rigate. Mivel sima felülete miatt egy árnyalatnyival kevésbé fogja meg a szószokat, ezt a verziót (ha éppen kapsz ilyet, nekem külföldön kellett járnom ahhoz, hogy találjak) használd darabosabb, hússal teli szószokhoz.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen