Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Hosszú csőtészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Hosszú csőtészták » Mezzi Ziti

Mezzi Ziti

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: felezett "menyecske" (zita kifejezésből származtatva)
 
Származási hely: Szicília
 
Átlagos mérete: 5 mm vastag, 250 mm hosszú, a lyuk mérete 3,5 mm
 
 
Amit a Mezzi Ziti tésztáról GOCK gondol:
Ez a Ziti nem rövidebb, hanem vékonyabb, mint a Ziti alapverziója. A hosszú Ziti sem mindennapos az üzletek polcain, a Mezzi változat pedig már egyenesen ritkaság. Hosszú és lyukas sima falú csőalakú tészta. Főzés előtt darabokra szokták tördelni, ezt a fáradtságos munkát megspórolhatod, ha eleve rövidre vágott változatban vásárolod meg. Ebben a formájában alig különbözik a pennétől, szembetűnő különbség azonban, hogy ezt egyenesen vágják szemben a penne ferde vágásával. Ezen felül a Pennét ritkán készítik sima felülettel, a Ziti fala azonban sima. Vigyázat, összeragasztani már nem tudod a darabokat, tehát ha nyitott kérdés számodra, hogy milyen hosszban szeretnéd felhasználni, vedd inkább ebben a hosszú, ősi formájában. formájában vásárolhatod.
 
Szicíliában gyakran az ebből a tésztából származó ételt esküvőn tálalják fel, ez lesz a Menyasszony étele. Leggyakrabban a Zitit a megfőzés után sütik, a Mezzi változatot azonban jól használhatod egyben is darabos húsos vagy zöldséges szószokkal.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen.