Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csavart tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csavart tészták » Girandole

Girandole

Jelentése: "papírforgó"
 
Származási hely: Észak- és Közép-Olaszország
 
Átlagos mérete: 6 mm átmérőjű, 35 mm hosszú
 
 
Amit GOCK gondol a Girandole tésztáról:
Technika órán, még valamikor régen az általános iskolámban, az egyik legkedvesebb darab volt, amit elkészítettünk. Olyan egyszerű, színes négyzetlapok az átlók mentén bevágva, behajtogatva és hurkapálcikára tűzve.
Olyannyira tetszett, hogy hazamentem és hetekig papírforgógat készítettem. Mindenféle színben. Amikor megelégedtem a papírforgó arzenálommal, kivonultam a kertbe és telepítettem őket mindenfelé. A virágágyásokba, a konyhakertbe, mindenhová. Majd lehasaltam és néztem a színes, forgó papír kavalkádot. Édesanyám hazaérkezve először nem örült, majd megadta magát, mikor elmagyaráztam: ezek madárijesztők...
 
A Girandole tészta egy szárnyszerűre sodort, majd megcsavart forma, a Fusilli tésztához hasonló megjelenésében. Az szembetűnő különbség, hogy a Girandole sokkal kisebb, de ha egymás mellé helyezed a két tésztát, már szignifikáns különbséget tapasztalsz a profiljukban.
 
A Girandole formájánál fogva jól megtartja a szószokat és használhatod tészztasalátákban is. Gyerekeknek szánt ételek kedvence is lehet, hiszen kicsi és olyan jól rugózik, öröm  és játék enni.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen