Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Hosszú csőtészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Hosszú tészták » Hosszú csőtészták » Fusilli Col Buco

Fusilli Col Buco

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "nagy lyukas orsó"
 
Származási hely: Campania (Nápoly)
 
Átlagos mérete: 230 mm hosszú és 7 mm átmérőjű
 
Másnéven: Fusilli lunghi, Fusilli Napoletani
 
 
Amit a Fusilli Col Buco tésztáról GOCK gondol:
A látvány a tányérodon önmagáért beszél... A loknis tésztaszálak a kedvenc szószodban fürödve várják, hogy a játékos kedvű gyerekek ki-kiemeljenek belőle egy-egy jól rugózó szálat, amelyek készségesen viszik magukkal a szószt, egyenesen a szájukba. Közben azon nevetnek, ahogy a szájukból kilógva még rugóznak egy rövid ideig. Ha becsukod a szemed, te is könnyen gyereknek képzelheted magad, mert ez a tésztaforma kiváltja belőled a szunnyadó, játékoskedvű gyermeki éned...
 
Ha közelebbről megnézed a tésztát, ez nem más, mint feltekert Bucatini. Tradícionálisan kötőtű köré csavarták (milyen szép is a népi hagyományos ötlettár: nézz körül a háztartásban és találd ki, hogy mi mire lehet még jó. Azon kívül, amire használják.
 
Jól használhatod pesto-val vagy éppen a kedvenc tésztaszószoddal. A rugószerű formája a lehető legtöbbet zárja magába. 
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen