Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Bruchi ai cinque sapori

Bruchi ai cinque sapori

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "százlábú"
 
Származási hely: Ismeretlen
 
Átlagos mérete: 30 mm hosszú és 20 mm széles
 
 
Amit a Bruchi ai cinque sapori tésztáról GOCK gondol:

Kézen járó százlábú

vidám, ügyességi sorjáték

A százlábú feje a vonal mögött álló legelső játékos. Mindenki leguggol, kezével a földre támaszkodik. Az első felrakja mindkét lábát a mögötte guggoló vállaira, a második a harmadikéra, és így tovább. Egyedül az utolsó játékos használja mászásra a lábát is. Rajtjelre indulnak, az a csapat győz, amelyik utolsó játékosa leghamarabb áthalad a célvonalon. Amelyik csapat szétszakad, az kiesik a fordulóból.

Ez a robosztus, egyben látványos tésztafajta jól használható tésztasalátákban vagy darabos, húsos szószokhoz. A tészta öt színét az alapon kívül a paradicsom, cékla, kurkuma és spenót ízesítés biztosítja.

A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen