Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Nosztalgia GOCK receptek » Thai sertés vagdalt saláta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Eredeti nevén Laab Moo, amiben minden nyers és friss, ami zöldség vagy fűszer. A húst pedig zsír nélkül főzöd. Hát nem egészséges? Hát nem gyors? Hát nem egyszerű? Mindamellett nagyon pikáns ízű és vigyázat! Nagyon erős!

Hasznos linkjeim a recepthez:

Miért jázmin rizs? Olvasd el itt: Ha rizs, akkor: Jázmin rizs

 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Sertéshús (ledarálva)
1 fej
Lilahagyma (apróra vágva)
12 dkg
Jázmin rizs
1 db
Thai chili paprika (friss) (vékonyan szeletelve)
1 db
Thai chili paprika (szárított)
5 db
Kaffir lime levél (friss) (vékonyan szeletelve)
1 ek
Koriander levél (friss) (apróra vágva)
1 ek
Menta levél (apróra vágva)
4 ek
Hal szósz
1 db
Lime (kicsavart leve)
4 ek
víz
1 csomag
Vegyes zöld saláta
1 db
Kígyó uborka (karikára vágva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy a Hozzávalókban megadtam.
  2. Párold meg a 10 dkg jázmin rizst, ahogy szoktad.
  3. Száraz serpenyőbe szórj két kanál száraz rizst, tedd hozzá a szárított chilit és állandó kevergetés mellett pirítsd barnára a rizst. Utána gépi aprítóval a serpenyő tartalmát porítsad. Vigyázat, amikor felnyitod, erős chili illat fogja megcsapni és megcsípni az orrodat.
  4. A vízben állandó keverés mellett főzd puhára a húst, ne főzd túl.
  5. Egy keverőtálba öntsd a húst, add hozzá a pirított chilis rizsport, a lime levét, a friss chilit, a hagymát, a lime levelet, a koriander és menta vevelet, valamint a halszószt és jól keverd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj a tányérra friss salátát, uborkát, bármilyen zöldet, amit szívesen fogyasztanál nyersen.
  2. Tegyél egy kupacnyit a húsos keverékből, egy másik kupacot párolt rizsből.
  3. Adhatsz még hozzá egy lime gerezdet is.
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?