Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Thai csirkecomb curry recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Bevallom, a csirkecomb nem tartozik a kedvenceim közé, de a SPAR Chef verseny 2011 egyik fordulójának kötelező alapanyagai között sajnos szerepelt. Ezzel feladta a leckét nekem: csak a csirkecomb utálatom miatt kihagyjam ezt a fordulót, vagy próbáljam megszerettetni magammal a csirkecombot? Ez utóbbit választottam, amikor elkészítettettem A Thai 0-ás kilométerkő receptemet, akkor a sikeremen felbuzdulva gyorsan elkészítettem a csirkecombra egy másik thai csirkecombot is, ezúttal egy curryt. Ha már lúd (bocsánat, csirke), legyen kövér, nem igaz? Rászántam magam a csirkecombra, legyen hát belőle rögtön kettő.

Hagyományos étel, hagyományos tálalás, hagyományos thai ízek...

A receptben használt fűszerkeverék receptjét itt találod: Curry fűszerkeverék recept

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

8 db
Csirkecomb (felső, lebőrözve, kicsontozva és falatkányi méretre vágva)
 
A páchoz:
1 fej
Vöröshagyma (cikkekre vágva)
2 db
Tojás (fehérje különválasztva)
1⁄2 csokor
Koriander levél (friss, apróra vágva)
2 gerezd
Fokhagya (összezúzva)
1 db
Lime (cikkekre vágva)
1 db
Lime (kicsavart leve)
2 ek
Szezámmag olaj
  g
A szószhoz:
4 dl
Kókusztej (konzerv)
10 dkg
Zöldborsó
2 ek
mogyoróvaj
1 ek
Pálmacukor
4 ek
Szójaszósz (világos)
1⁄2 csokor
Koriander levél (friss, apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 mk
Curry por
1 ek
Sambal oelek
1⁄2 mk
Fűszer paprika
2 ek
Szezámmag olaj
1 csésze
Rizs (jázmin)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam
  2. Előző este keverd jól össze egy keverőtálban a pác összetevőit, add hozzá a csirkéket is, öntsd az egészet egy zacskóba, zárd jól le, majd tedd a hűtőbe. 
  3. Elkészítéskor egy kis lábosban keverd össze a kókusztejet, a mogyoróvajat, a szójaszószt, a koriandert, a fokhagymát és a fűszereket
  4. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 6 percig.
  5. Közben egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat és pirítsd meg a csirkecombok mindkét oldalát.
  6. Tedd a csirkéket és a zöldborsót a szószhoz és főzd további 6 percig.
  7. Közben gőzpárolóban, vagy ahogy szoktad, párold meg a rizst.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tálra két-két csirkecombot, önts köréje szószt. A rizst tálalhatod hozzá külön tálkán, de akár hozzá is teheted.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?