Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "kerék"
 
Származási hely: Design tészta
 
Átlagos mérete: 23 mm átmérő és 6 mm vastagság
 
Másnéven: Wagon Wheel
 
 
Amit a Route Tricolori tésztáról GOCK gondol:
"...az utasok a postakocsi ablakán kihajolva kétségbeesetten sikoltoznak. A kocsis élettelen teste magatehetetlenül zötykölődik a bakon, a lovak megrettenve vágtatnak, amerre látnak. A rablók lovas csoportja egyre közelebb ér az immár irányíthatatlan postakocsihoz. Golyók forgácsolják a kocsi falát, az utasok, amennyire csak a rajtuk eluralkodó rémület engedi, beletörődtek az elkerülhetetlen halálba. 
Hirtelen a kopár sziklahalmok közül egy új porfelhő tűnik fel, amely hamarosan magányos lovassá alakul át. Mielőtt a rablók tennék, odaér a vágtató lovak mellé, gyönyörű fekete lova felveszi a fogat sebességét és a Főhős átugrik a fogat egyik lovára és megkaparintja a gyeplőt. Az utasok immár nem hátrafelé, hanem előre tekintgetnek, de szemükben csak nem oldódik a félelem. Fel-felsikítanak, amikor a poros, sivatagi út egyenletlenségein a kocsi fel-felugrik a levegőbe. Már-már hiszed, hogy a Főhős képes lesz elmenekíteni a postakocsit a rablók elől, a lelked mélyén mégis érzed, ez lehetetlen vállalkozás. Belemarkolsz a fotel karfájába, ahogy egy nagyobb kövön a kocsi az eddigieknél is magasabbra repül a levegőben és már tudod: ha földet ér, legalább egy kereke ripityára fog törni, a kocsiszekrény leszakad. Főhősünk nem menekíheti meg a postakocsi bajbakerült utasait, hacsak...
Szembe nem száll a túlerővel.
Szemtől szembe..."
 
Biztosan láttál ehhez hasonló jelenetsort megannyi western filmben. Mi más juthatna eszedbe erről a kocsikereket formáző tésztáról? Bonyolult forma, amit csak az ipari termelés modernizációja, fejlett gyártási eljárásai tettek lehetővé, hogy megszülethessen, te pedig a tésztasalátáid valamelyikébe ezt tehesd vagy ha éppen gyermekeid figyelmét akarod lekötni vele...
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen