Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Nosztalgia GOCK receptek » Rakott krumpli recept amerikai módra

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

A Rakott krumpli rendkívül népszerű, közismert, egyszerű, de leginkább nagyon finom étel. Még Amerikában tanultam ezt a variációját, ami alapanyagaiban alig különbözik a Magyarországon megszokottól, mégis valahogy más. Azaz teljesen más. Jó példája annak, hogy ugyanazt az ételt, ugyanazon alapanyok felhasználásával, de más szemlélettel elkészítve mennyire más lesz a végeredmény.

Nehéz azt mondani, hogy jobb vagy rosszabb. Csak más.

Annyira más, hogy megéri elkészíteni és nem csak a változatosság kedvéért.

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

1 kg
Burgonya (meghámozva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
15 dkg
Kolbász (héját leszedve, nagy lyukú reszelőn lemorzsolva)
3 ek
Vaj
5 dl
Tej
8 db
Tojás
20 dkg
Fehér kenyér (szikkadt, a héját levágva, majd kis kockákra vágva)
20 dkg
Cheddar sajt (vörös, lereszelve)
  kis
szerecsen dió (frissen reszelve, ízlés szerint)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. A meghámozott burgonyákat nagylyukú reszelő reszeld le egy vízzel teli nagy tálba.
  2. Szűrd le, majd gőzpárolóban (vagy forrásban lévő vízben) 100 fokon, 3 perc alatt párold félpuhára.
  3. Egy tényleg nagyméretű serpenyőben a felforrósított vajban párold üvegesre a hagymát, majd forgasd bele a megpárolt reszelt burgonyát. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint, majd tedd félre
  4. A morzsolt kolbászt egy másik serpenyőben saját zsírjában pirítsd meg, majd tedd félre.
  5. A tojásokat egy nagy keverőtálban enyhén verd fel, keverd össze a tejjel. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint, ízesítsd a szerecsendióval.
  6. Vajazz ki egy nagy hőálló tálat és egyenletesen oszd el az aljában a hagymás reszelt burgonyát.
  7. Következő rétegben egyenletesen fedd le a pirított kolbásszal. Locsold meg a kolbász kisült zsírjával.
  8. A következő rétegben a felkockázott kenyérrel borítsd be a kolbászt, egyenletesen oszd el rajta.
  9. A következő lépésben öntsd fel a tojásos tejjel.
  10. Végül fedd le a reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percen keresztül.
Ötletek a tálaláshoz: 

Miután megsült, hagyd 10-15 percet állni, majd kockaformákra vágva tálald.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?