Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Nosztalgia GOCK receptek » Pizza alaptészta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ahány ház, annyi pizzaszokás... GOCK házban így sütjük a pizza tésztáját (én és FiamFiam). Van aki a vékony tésztára esküszik, van aki a vastagra. Mi az utóbbira szavazunk. Hiszünk abban, hogy a pizzát két lépcsőben sütjük, azaz először csak magát a tésztát elősütjük, majd utána az alapszósz és a feltétek felhelyezése után sütjük készre a pizzát. Van, aki ezt egy lépcsőben teszi.

A receptben található adagolás két pizzára elegendő. 

Feltét receptjeim közül itt válogathatsz:

Hawaii pizza (avagy ahogy talán még Sanyi is megenné...)

Olajbogyós-tonhalas pizza

Előkészítési idő: 
50 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

30 dkg
Liszt (és még 8-10 dkg a begyúráshoz)
2 ek
Cukor
1 tk
25 g
Élesztő (friss vagy egy zacskó instant élesztő, de friss élesztővel az igazi)
180 ml
víz (kézmeleg)
3 ek
olivaolaj
1 tk
Szurokfű (avagy oregano, szárított)
1 tk
Fokhagymapor
Elkészítés: 
  1. Futtasd fel az élesztőt egy teáskanálnyi cukor hozzáadásával kézmeleg vízben. 
  2. Keverd össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót és az oregáno-t.
  3. Tedd az élesztőhöz az olajat, keverd össze és öntsd a lisztes keverékhez és jól dolgozd össze.
  4. Gyúródeszkán a liszt további adagolásával gyúrd a tésztát 10 percig, amíg a tészta már éppen nem ragad, de könnyű marad.
  5. Válaszd ketté a tésztát és két gombócban hagyd kelni, ruhával lefedve legalább 40 percig.
  6. Ha megkelt, tedd az olívaolajjal megspriccelt pizzaformába és kézzel lapítsd ki és belülről kifelé haladó mozgással húzd ki a tésztát a pizzaformád méretére (28 cm). A profik az ujjukon pörgetve teszik ezt, nekem ez nem megy. Ügyelj arra, hogy a forma szélénél vastagabb maradjon a tészta.
  7. Süsd elő a 2 pizzatésztát 260 fokra előmelegített sütőben 5-6 percig.

 

 

Ötletek a tálaláshoz: 

A feltéttel együtt átsütött pizzát szeletelve tálald.

 

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (14 votes)
hány csillagot kapott?