Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » MAGGI kocka
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a kockának a csomagolására (ha lenne olyan) ezt írnám:

Előmelegített tányéron tartandó!

Minőségét megőrzi: negyed óráig, hűtőben egy napig tárolható.

Összetevők:

Calasparra rizs, paradicsom, sárgarépa, zellerszár, cukkini, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, Maggi Ízvarázs ételízesítő, himalája só és bors. Nyomokban alkoholt tartalmazhat.

Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz!

 

Tömege: 100g 

1 db kocka

Forgalmazza: GOCK

Felhasználási javaslat: köretként, előételként, könnyed főételként.

 

Kérdése van? Forduljon hozzánk! 

gock.gasztro@gmail.com

10. 2013. 5978 4444 14:41

 

Ez a recept a Maggi Ízvarázs ételízesítő tesztelésére készült, így a són és a borson kívül más fűszert nem tartalmaz. Rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető rizses egytál étel. A rizsfajta kiválasztása, mint minden rizzsel készült egytál ételnél, nagyon fontos. Gyenge, rossz minőségű rizs felhasználásával nem fogod ugyanazt az eredményt elérni, amit a recept elkészítésekor remélsz. Mivel a Calasparra rizs rendkívül száraz rizsfajta, ezért a párolás közben jobban magába szívja az ízeket. Ha teheted, ehhez és ehhez hasonló ételekhez Calasparra rizst használj. Ha nincsen, akkor helyettesítsd Arborio (rizottó) rizzsel.

Ha többet szeretnél megtudni erről a rizsfatáról, akkor kattints ide: Ha Paella, akkor: Calasparra rizs  

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

1 csésze
Calasparra rizs
1 db
Halványító zellerszár (géppel apróra vágva)
2 db
sárgarépa (géppel apróra vágva)
1 db
Kaliforniai paprika (kimagozva nagyon apróra vágva)
1 db
Cukkini (kis kockákra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
50 ml
Fehérbor (száraz)
1 doboz
Paradicsom konzerv (egészben eltett paradicsommal)
5 dl
forró víz
1 ek
Maggi Ízvarázs ételízesítő
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
3 ek
olivaolaj
  kis
rukkola levél (a tálaláshoz)
15 dkg
csirkemell filé
1 csomag
Maggi Papírusz (kerti fűszeres)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Forrald fel a vizet, tedd félre.
  3. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd tedd hozzá a rizst és pirítsd állandó keverés mellett egy percig.
  4. Add hozzá a gépben aprított zöldségeket és a kaliforniai paprikát, pirítsd tovább két percig.
  5. Öntsd fel a borral és hagyjad, hogy a folyadék elpárologjon.
  6. Add hozzá a paradicsomkonzervet, a paradicsomokat a fakanállal törd össze.
  7. Öntsd fel a vízzel és add hozzá az ételízesítőt, majd ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  8. Alacsony lángon párold, amíg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges pótold a vizet. A rizs akkor kész, ha az olasz durumtésztához hasonlóan un. „al dente” állagú lesz, semmiképpen ne főzd túl.
  9. Közben gőzpárolóban (vagy ahogy szoktad) párold meg 100 fokon két percig a cukkini kockácskákat, ha kész a rizs keverd hozzá és azonnal tálald.
  10. Ha húst is fogyasztanál hozzá, közben süsd meg a csirkemell szeleteket Papíruszban a csomagolásán találhatóak szerint, majd vágd keresztirányban vékony szeletkékre.
Ötletek a tálaláshoz: 

Töltsd a zöldséges rizst formába, majd óvatosan húzd le a formát róla. Díszítsed rukkola levélkékkel és ha kívánod hozzá, tegyél rá néhány, Maggi Papíruszban sült, csirkemell szeletet.

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?