Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Vegetáriánus » Ketchup recept másképpen

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A ketchup a világ legnépszerűbb és egyben a legmegvetettebb mártása címet is kiérdemelheti. Elsöprő sikerét talán a gyorséttermi láncoknak is köszönheti, ugyanez fokozhatja a "közutálatot" is vele szemben, hiszen egy egészségtelen táplálkozási lehetőség nélkülözhetetlen kiegészítője lett. Megakadt a szemem valahol egy recepten, ami érdemessé teszi ezt a ketchup összeállítást: nem csak elkészíteni, nem csak helyettesíteni vele a bolti kivitelt, de újragondolni is a szerepét.

Egy biztos: ez a recept alapján készült ketchup nem csak finomabb annál, amit a boltban vehetsz, de nagyon egészséges is. Próbáld ki! Cranberry (tőzegáfonya), ACV (alma cider ecet) és paradicsom: micsoda hármas az egészséges táplálkozás terén!

Hasznos linkek a recepthez:

ACV (Alma cider ecet)

Tőzegáfonya, azaz cranberry

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
50 perc

Hozzávalók

1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
1 csomag
Cranberry (33 dkg)
5 dl
Paradicsom püré
3 ek
Lágy sötétbarna cukor
2 ek
ACV (vagy jó minőségű almaecet)
5 db
Szegfűszeg (egész)
1⁄2 db
Fahéj rúd
8 db
Szegfűbors (egész)
5 db
Fekete bors (egész)
  kis
Mustár mag (egész)
  kis
Só (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Egy kevés olívaolajon pirítsd meg a vöröshagymát.
2. Add hozzá az összes többi összetevőt és nagyon lassú tűzön főzzed, amíg el nem éri a ketchup sűrűséget.
3. Halászd ki belőle a fahéjrudat és botmixerrel mixeld egy-két percig.
4. Sűrű szövésű szitán passzírozd át.

Ötletek a tálaláshoz: 

Az elkészült ketchup mártást töltsd üvegbe vagy éppen egy kiürült ketchupos dobozba és vicceld meg családodat, éreznek-e valami más ízt a ketchupot megízlelve. Biztosan fognak! Tartsd hűtőben és hajrá! Fogyaszd mindenhez, amihez eddig használtad és használd még máshoz is.

Recept értékelése: 
Average: 3.6 (11 votes)
hány csillagot kapott?