Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Csirke Jambalaya recept, bulgurba ágyazva

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ezt az ezerarcú kreol ételt sokféleképpen készítheted, akár így is. A Jambalaya elronthatatlanul egyszerű étel, főzd meg, variáld kedvedre, mindig biztos siker. Amennyire egyszerű, annyira gyorsan az asztalodra is kerülhet. Még bulgurral is (rizs helyett). Azonban még a bulgurral sem válik éppen fogyókúrás étellé...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a ciderrel itt: Cider

Ha kíváncsi vagy a többi, cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

20 dkg
csirkemell filé (falatkányi kockákra vágva)
20 dkg
Csirkemáj (megtisztítva, darabokra vágva)
20 dkg
Kolbász (nagylyukú reszelőn lereszelve)
20 dkg
Bulgur
1 db
Kaliforniai paprika (piros, kockákra vágva)
2 fej
Portobello gomba (vagy csiperkegomba, szeletelve)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
330 ml
Cider (Somersby, alma)
1 ek
Cajun fűszerkeverék
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
víz (szükség szerint)
2 ek
olivaolaj
2 ág
Szurokfű (avagy oregano friss levelei, az egyik ág a tálaláshoz egészben, a másik ágnak a levelei apróra vágva az ételbe)
1 db
Paradicsom (a tálaláshoz, szeletelve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy mély serpenyőben az olaj felén pirítsd meg a húsféléket, egyszerre mind a hármat. Majd vedd ki és tedd félre.
  3. Az olívaolajon pirítsd két-három percig a kaliforniai paprikát, majd tedd hozzá a vöröshagymát és pirítsd üvegesre.
  4. Add hozzá a fokhagymát is, pirítsd tovább egy percig, majd tedd vissza húsféléket és jól forgasd össze.
  5. Öntsd fel a ciderrel és a citromlé kivételével tegyél bele mindent.
  6. Párold körülbelül 20-25 percig vagy amíg a bulgur meg nem puhul.
  7. Ízesítsd a citromlével, a fűszerek esetleges további adagolásával állítsd be a kedvedre való ízt.
Ötletek a tálaláshoz: 

A legegyszerűbb módon, csak szedd a tányérra...

Formálisabban és egyben elegánsabban:

  1. Tálalógyűrűbe szedj egy adagnyit, zömítsd kellőképpen.
  2. Díszítheted egy-egy szelet paradicsommal és egy kis kéznél lévő zödfűszer ággal (a képen oregano ágacskával).
Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?