Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "nagy kagyló"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 65 mm hosszú és 35 mm széles
 
 
Ami a Conchiglioni tésztáról az eszembe jut:
Nem árt, ha tudod, hogy ezt a tésztafajtát így nevezik hivatalosan, még akkor is, ha minden bizonnyal a köznapi nevén fogod nevezni: kagylótészta. Noha több olasz tésztafajta formájának megalkotásánál megihlették az alkotókat a különböző tengeri kagylófajták házai, mégis ezt a tésztafajtát azonosítjuk  "A kagylótészta" formával. Az üzletekben kutakodva több méretben (az egészen kicsiktől az óriásig) találhatsz belőlük a polcokon. A kagylótészták családjának a Conchiglioni a legnagyobb méretű tagja, ő az óriás.
 
Méreténél fogva ez a tészta töltenivaló: tehát előbb főzzed, aztán töltsed, majd süssed. Töltheted akár húsos (zöldséges) paradicsomos vagy tejszín vagy akár sajt alapú szósszal. Mindegy. Akármelyik jó választás lesz. Kezeld ezt a tésztafélét, mint egy ehető kis tálkát a kedvenc szószodhoz. Ha Olaszországban jársz, többször találkozhatsz vele a déli vidékein az országnak, ahol eleve népszerűbb elkészítési módszer a sütése a tésztáknak.
 
Nézd meg a kagylótészták családjának etalonját: Conchiglie Rigate