Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Levesek » Szilvaleves portói borral recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Gyorsabb, mint a lekvár főzés. A nagy nyári hőségben hidegen tálalva igazán frissítő.

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

1 1⁄2 kg
szilva (kimagozva, durván összevágva)
12 dl
víz
20 dkg
Nádcukor
1 db
Citrom (reszelt héja és kicsavart leve)
1 mk
Fahéj
3 ek
Portói bor
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 dl
Görög joghurt (natúr, a tálaláshoz)
  kis
Menta levél (friss, a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Forrald fel a vizet a cukorral, keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon benne.
  2. Tedd bele az előkészített szilvát, a fahéjat és főzd húsz percig.
  3. Vedd le a tűzről, add hozzá a citrom héját és levét, valamint a portóit, majd botmixerrel pürésítsd. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  4. Hűtsd le, majd tedd egy éjszakára legalább a hűtőbe, hogy jól áthűljön.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a leveses csészébe. Tegyél a tetejére egy evőkanálnyi joghurtot és egy picit keverd meg, hogy valamilyen amorf spirális forma kialakuljon a tetején. Díszítsd menta ágacska véggel.

Megjegyzés:

A görög joghurtot gézen keresztül lecsepegtetett natúr joghurttal helyettesítheted.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?