Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Királyrák és sárgabarack grillnyárs recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nyáron igazán ne vacakoljunk sokat az ételek elkészítésével! Annyi más teendőnk, elfoglaltságunk lehet és érdekes események történhetnek velünk. Attól még nem kell alább adnunk az ételek okozta élvezeteket sem! Például ez a sárgabarackos királyrák nyárs... Isteni finom, könnyed és nagyon látványos. Fogyaszthatod előételnek is, de beérheted vele bőven, mint egy könnyed vacsora és szaladhatsz máris táncolni! Próbáld ki, variáld kedvedre!

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

12 db
Királyrák (megtisztítva, farka rajta hagyva)
5 db
Sárgabarack (negyedelve)
3 ek
Sárgabarack lekvár
1 db
Narancs (leve kitekerve)
1 db
Lime (leve kitekerve)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Gyömbérgumó (2 cm) (meghámozva és lereszelve)
2 ek
Szójaszósz (világos)
1 ek
Mirin
4 szelet
Feketeerdei sonka
1 csomag
Vegyes zöldsaláta
  g
Só (ízlés szerint)
  g
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Sózzad és borsozzad a rákokat ízlésed szerint.
3. Előkészített (beáztatott, ha grill felett készíted) nyársra felváltva húzzál barackot és rákot. Kezd a barackkal és fejezd is be azzal.
4. Egy kis serpenyőben hevítsd fel az olajat és igen illatosra pirítsd meg a gyömbért és a fokhagymát (nem lesz nehéz, betölti a konyhát az illatuk.), majd add hozzá a pác összes hozzávalóját, jól főzd össze.
5. Én most a nyárshoz grill serpenyőt használtam, de azért az igazi a szabad ég alatti grill lesz. 
6. Kend meg a nyársat mindkét felén a páccal gazdagon, majd egy kevés szezámmag olajon grillezd meg mindkét felén.

Ötletek a tálaláshoz: 

Tedd a tálra a nyársat, egyik oldalára helyezz el egy szelet sonkát, a másik oldalára egy kevés salátát. Kínáld még hozzá a visszamaradt pácot.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?