Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Csirkemáj pástétom portóival recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Sokszor készítettem már ilyet, mert nem sokkal jobb olyan "májkrémet" enni, amit tudod, hogy miből készült? Egyszer, már régebben, nagy merészen elvállaltam egy induló lakásétterem 0-ik rendezvényének szakács szerepét. Szerencsére... Azóta már a sokadik sikeres rendezvényemen vagyok túl... Akkoriban három előételt készítettem, ez lett a legsikeresebb közülük. Meg is kérdezték a receptjét és volt, aki meg is lepődött: ebben nincs is majoranna? Nincs.

Könnyen és gyorsan elkészíthető recept ez, mindenkinek ajánlom, hogy házilag állítsa elő a saját pástétomát. Kövesd ezt a receptet, vagy a neked már jól beváltat. Mindegy. 
Én persze jobban örülök, hogyha neked ez a recept tetszik meg.
 
Szeretnéd a nemesebb libamájkrémet elkészíteni? Kattints ide: Libamájkrém
 
Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

20 dkg
Csirkemáj (megtisztítva)
15 dkg
Vaj
1 dl
Csirkehús lé (eltett)
1 db
salotta hagyma (apróra vágva)
1 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Babérlevél
1 tk
Kakukkfű (friss, csak a levélkéi)
1 ek
Portói bor
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (frissen őrölt, ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Kevés vajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát még egy percre.
  3. Add hozzá a májat, a babérlevelet, a kakukkfüvet és öntsd fel a húslével.
  4. Főzd 2-3 percig, amíg a májat megvágva még egy kicsit rózsaszín nem marad.
  5. Szűrd le róla a levet, vedd ki a babérlevelet és a többit egy kevés vajjal turmixold össze.
  6. Folytasd a vaj adagolását 5-6 részletben, amíg el nem fogy.
  7. Sűrű szövésű szitán passzírozd át (ha nem zavarnak benne apró darabkák, ezt a lépést kihagyhatod, de jobb, ha selymesen homogén a krém).
  8. Add hozzá a portóit és sózzad, borsozzad ízlésed szerint.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A krémet töltsd formákba csordultig, vond be fóliával légmentesen, hogy ne barnuljon be.
  2. Alternatív megoldásként önthetsz rá zárórétegként tisztított vajréteget 2-3 mm vastagságban.
  3. Tedd a hűtőbe minimum pár óráig, de a legjobb, ha egész éjszakára ott is marad.
  4. Tálaláskor friss fűszerlevelekkel, vágott paprikával díszítheted.
  5. Tedd piritósra, a piritóst legjobb, ha bagettből készíted.
Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?