Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Bébispenót saláta recept juhsajttal és fekete rizzsel, paradicsomos-málnás öntettel

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben nem csak az alapanyagok összeállításában törekedtem arra, hogy a jógázók étkezési szükségleteinek megfelelő ételt állítsak össze, de az ételhez rendeltem olyan tálalási formát is, amely egy találomra kiragadott jóga gyakorlatot próbál az étel nyelvére lefordítani.

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

1 csomag
Bébispenót
8 db
koktélparadicsom (felezve)
1 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 csésze
thai fekete rizs
1 1⁄2 csésze
víz
1 fej
salotta hagyma (apróra vágva)
4 db
Paradicsom
120 g
Málna
3 ek
Nádcukor
1 dl
víz
1⁄2 db
Citrom (kifacsart leve)
1 db
Rozmaring ág
1 ek
olivaolaj
 
Só (ízlés szerint)
 
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Az olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát, majd öntsd rá a rizst, kevergesd tovább két percig.
  2. Öntsd fel a vízzel, sózzad ízlésed szerint, párold puhára. Ha kész, hűtsd ki.
  3. Közben készítsd el az öntetet. A bevágott paradicsomokat 20 másodpercig forrald vízben, majd húzd le a héját és vágd darabokra.
  4. Egy kis lábosba tedd bele és a vízzel, a rozmaringgal és a cukorral együtt lassú tűzön főzzed 15 percig.
  5. Szedd ki a rozmaring ágat, add hozzá a málnát és a citromlevet. Botmixerrel pürésítsed, majd sűrű szövésű szitán szűrd le. Hűtsd ki.
  6. Egy kis serpenyőben a fokhagymával együtt rottyantsd meg a felezett koktél paradicsomokat, vágott felükkel lefelé. Hűtsd le.
  7. Keverd össze a spenót leveleket a paradicsomokkal és tetszés szerinti mennyiségű öntettel.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj formába egy kevés rizst, pakolj rá kecskesajt korongokat. Mellé szedjél a salátából, a salátát szórd meg fenyőmaggal.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (11 votes)
hány csillagot kapott?