Fava bab paradicsomosan Cavatelli tésztán recept


Előkészítési idő: 
30 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Gock tésztatérképe
Durum tészta
Húsos ételek
Disznó
párolás
gőzpároló
Nemzetközi gasztronómia
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz
rozmaring
fokhagyma
Holland chili paprika
Fava bab
Lóbab
Szárított paradicsom
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

25 dkg
fava bab (avagy lóbab)
40 dkg
Cavatelli tészta
20 dkg
Kolbász (héja nélkül nagylyukú reszelőn lemorzsolva)
1 doboz
Paradicsom konzerv
10 db
Szárított paradicsom (olajban eltett, csíkokra vágva)
1 db
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
  kis
morzsolt chili
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
8 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1⁄2 fej
Brokkoli (rózsákra szedve)
Főzési, sütési idő: 
30 perc
Gondolataim a recepthez: 

Bab és kolbász. Cseppet sem könnyed étel, azaz nagyon tápláló. A fava bab puhára főzve gesztenyésen édeskés, más babra nem emlékeztető íze miatt érdemes kipróbálni. Még akkor is, ha ezt a száraz babfajtát párolás után sajnos meg kell szabadítani a nem éppen élvezhető, vastag héjától.

Miért, a gesztenyét netán a héjával együtt fogyasztod?

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudj meg mindent a receptben használt alapvető alapanyagokról:

Fava avagy a Lóbab

Szárított paradicsom

Rozmaring

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával: Cavatelli 

Vagy válassz helyette más tésztafélét innen: Sodort tészták

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Ha száraz babot használsz, vízben áztasd 8 óra hosszan.
  2. Az áztatás után 40 percig 100 fokon párold a babot gőzpárolóban (ennek hiányában főzd meg).
  3. A kemény héját távolítsd el (ez időigényes egy kicsit).
  4. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  5. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat és dobd bele a morzsolt kolbászt, a vöröshagymát, a morzsolt chilit és az aprított rozmaringot. Kevergesd illatosra.
  6. Tedd hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot.
  7. Két perc kevergetés után add hozzá a paradicsomot és hagyd főni 5 percig.
  8. Keverd bele a párolt babot, jól melegítsd össze, majd tedd hozzá a bazsalikomot és a 2 dkg parmezánt.
  9. Jól forgasd össze és ízlésed szerint sózzad, borsozzad. 
  10. Közben a tésztát főzd meg a csomagolásán feltüntetettek szerint.
  11. Közben párold meg a brokkolit gőzpárolóban 100 fokon 3 percig (vagy vízben főzd meg).
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj egy adag olívaolajban megforgatott tésztát.
  2. Merj rá egy adag paradicsomos babot.
  3. Helyezz rá pár darab párolt brokkoli rózsát.
  4. Végül szórd meg egy kevés parmezán sajttal.