Citromos kolbász ricottával Farfalle tésztával megsütve recept


Előkészítési idő: 
15 perc

Leírás

Címkék: 
Nosztalgia GOCK receptek
Tésztás ételek
Gock tésztatérképe
Durum tészta
olasz ételek
Főételek
Húsos ételek
Disznó
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
olasz
Olasz tészta recept
Gomba receptek
Csiperke gomba
Portobello gomba
Kaliforniai paprika
Hány személyre?: 
6

Hozzávalók

50 dkg
Farfalle tészta (vagy válassz más tésztát hozzá)
20 dkg
Kolbász (bőre lehúzva és nagylyukú reszelőn lemorzsolva)
20 dkg
Portobello gomba (vékonyan szeletelve, vagy barna csiperkével helyettesítheted)
2 db
Kaliforniai paprika (piros, negyedelve, kimagozva és vékony csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
5 dl
Marinara szósz (receptjét lásd fentebb...)
1 ek
Édeskömény mag (mozsárban porrá törve)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
25 dkg
Mozzarella sajt (frissen reszelve)
1 db
Citrom (kicsavart leve)
25 dkg
rikotta sajt
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
40 perc
Gondolataim a recepthez: 

Egy jó sült tészta elkészítése időigényes, de hálás. Otthonos hangulatot is biztosít az asztalra kitett sütőedény, benne a frissen sült étellel, amiből mindenki szed magának kedvére.

Hasznos linkjeim a recepthez:

A receptben Marinara szószt használtam, receptjét itt találhatod meg: Marinara szósz

Tudj meg többet a receptben használt tésztáról: Farfalle

Ha más tésztát szeretnél választani az ételhez, itt kereshetsz hozzávalót: Olasz tészták térképe

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Készítsd el a marinara olasz alapszószt a mellékelt recept szerint.
  3. Amíg a szósz sűrűsödik, főzd meg a tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint, majd szűrd le. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  4. Amíg a tészta fő, kevés olajon pirítsd meg kolbászt, majd add hozzá a kaliforniai paprikát és pirítsd tovább 5 percig.
  5. Vedd le a tűzről, locsold meg a citrom levével és keverd a tésztához.
  6. Egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát.
  7. Add hozzá a gombát, az édeskömény magot és a fokhagymát. Pirítsd további 2 percig, sózzad, borsozzad ízlésed szerint, majd keverd a serpenyő tartalmát a tésztához.
  8. Öntsd fel a tésztát az elkészült Marinara szósszal és add hozzá a rikotta sajtot is. Jól keverd össze.
  9. Borítsd a tésztakeveréket egy kiolajozott hőálló tálba, egyenletesen oszd el benne.
  10. Szórd meg a tetejét a mozzarella sajttal és 260 fokra előmelegített sütőben süsd meg, amíg a sajt aranysárgára nem pirul. 
  11. Tálalás előtt szórd meg tépkedett friss bazsalikom levéllel.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A megsült tésztát vedd ki a sütőből és hagyd 10 percig pihenni.
  2. Szórd meg a tetejét friss, tépett bazsalikom levéllel és úgy vidd az asztalra, ahogy van. Szedjen belőle mindenki kedvére.