Pasta Arrabiata recept


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
olasz ételek
Főételek
Vegetáriánus
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
olasz
Olasz tészta recept
zellerszár
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

40 dkg
Strangujja Preveti tészta (vagy válaszd hozzá a kedvenc rövid tésztád)
1 egység
Arrabiata szósz (Arrabiata szósz)
1 db
Halványító zellerszár (gépi aprítóval apróra vágva)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Főzési, sütési idő: 
20 perc
Gondolataim a recepthez: 

Kevés ennyire csípős olasz étel van, nem véletlenül "mérges" a szósz neve. Igazítsd ízlésedhez és tűrőképességedhez a szószba adagolt chili mennyiséget. Azért ne feledd, ennek a szósznak az a lényege, hogy csípős legyen. 

Nyáron készítsd inkább szabadföldi, friss paradicsomból, idényen kívül jobban jársz, ha jóminőségű konzerv paradicsomból készíted. Egyéni ízlés, hogy én mindig az egészben eltett paradicsom konzervek mellett döntök. Így kedvemre valóan darabos marad a szósz készre főzve is. Ha darabolt paradicsomból készült konzervet választasz hozzá, ebből az élményből kimaradsz. Ugyanezért az alapszósz (ha tésztán használom) készítésénél használok hozzá nagyon apróra vágott szellerszárat is.

Hasznos linkjeim a recepthez:

A receptben nem írtam le a szósz receptjét még egyszer, a leírásért kattints ide: Arrabiata szósz

Ha nem szereted a csípős ízt, válassz más szószt a receptjeim közül: Marinara szósz

Ha többet szeretnél tudni a Strangujja Previti (másnéven Strozzapreti) tésztáról: Strangujja Previti Tricolori

Vagy válassz más sodort tésztát a GOCK Tésztatérképéről: Sodort tészták

 

 

 

 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az Arrabiata szósz (kattints a receptért) alapanyagait. Készítsd el a szószt ahogy azt a recept leírásában találod, azzal a különbséggel, hogy a vöröshagymát a hozzáadott aprított zellerszárral együtt pirítsd.

2. Közben főzd meg a tésztát, ahogy a csomagolásán találhatóak szerint.

Ötletek a tálaláshoz: 

Tálalhatod a szószt a kifőtt tésztával összekeverve vagy ahogy a képeken látható a tészta tetejére szedve. Szórd meg a sajttal.