Alfredo rózsaszín álma recept


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Gock tésztatérképe
Durum tészta
Főételek
Vegetáriánus
Ünnepi receptek
Valentin nap
Anyák napja
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz
Kaliforniai paprika
Szárított paradicsom
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

40 dkg
szív alakú tészta (válassz a formáját tartó, stabil felépítésű tésztát, mint ez)
1 db
Kaliforniai paprika (piros)
5 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
2 dl
Tejszín
10 dkg
lágy kecskesajt (provance-i fűszerezettséggel)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 ek
Vaj
Főzési, sütési idő: 
35 perc
Gondolataim a recepthez: 

A Valentin nap minden évben beköszön és Magyarországon is egyre többen megünneplik. Köszöntheted barátaidat is ezen a napon, de azért ha szerelemmel szeretsz valakit, akkor ezt az alkalmat kihasználhatod arra, hogy újra elmondd neki mennyire szereted. Talán ez az a szó, ha a tartalma nem válik üressé, akkor egész életünkben szívesen halljuk, anélkül, hogy megunnánk: SZERETLEK!

Elmondhatod ezerféleképpen, használd a fantáziád. Főzhetsz is akár. Ha a romantikus estét nem akarod hosszú főzéssel tölteni, válassz egszerűen elkészíthető ételt. Az Alfredo szósz a legegyszerűbben elkészíthető és egészen biztos sikerrel kecsegtető tésztaszószok egyike. Fesd rózsaszínre, például sült paprikával és szárított paradicsommal. Ezzel nem csak romantikus szinezetet ölt az Alfredo szósz, de az íze is rafináltabbá válik. Tálald szív alakú tésztával például. Ha sikerül ilyen tésztát szerezned, mint például nekem, amelyiknek a közepén a LOVE felirat virít, akkor bízd csak rá a tésztára, hogy elmondja helyetted, amit szeretnél. Akár 50-szer. Nekem egy adag éppen 50 tészta darabból állt.

Az Alfredo szósz egyike az olasz konyha leghíresebb darabjainak. Karrierje nem csak Olaszországra korlátozódik, hanem szerte a világban nagy népszerűségnek örvend, de különösen Amerikában. A szósz sikertörténete a hagyományok szerint a hétköznapokban kezdődött. Állítólag Alfredo di Leilo állapotos felesége nagyon éhes lett és derék Alfredónk kiment a konyhába és gyorsan megalkotta, illúzióromboló módon fogalmazva inkább összedobta ezt az ételt. Még az első világháború előtt megnyitott éttermének közkedvelt fogásává vált. Később két hollywoodi híresség (Mary Pickford és Douglas Fairbanks) vitte az étel hírét nagy rajongással Hollywoodba és ettől kezdve a karrier már nem lehetett kétséges. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Süsd meg a paprikát sütőben (250 fok légkeverés, 20 perc), amíg a héja meg nem feketedik. Helyezd egy papírzacskóba, zárd le és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, húzd le a héját, magozd ki, majd vágd csíkokra.
  2. Amíg a paprika sül, készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  4. Hevítsd fel a vajat egy tejforraló lábosban, add hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot, kevergesd illatosra.
  5. Öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a paprikát és a sajtot. Forrald fel állandó kevergetés mellett, amíg a sajt maradéktalanul el nem olvad benne. Sózzad és borsozzad ízlés szerint.
  6. Botmixerrel pürésítsd.
  7. Öntsd a kifőtt tésztára és jól keverd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra, majd szórd meg egy kevés reszelt sajttal.