Padlizsánnal és kolbásszal töltött óriás kagyló recept


Előkészítési idő: 
20 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Gock tésztatérképe
Durum tészta
olasz ételek
Főételek
Húsos ételek
Disznó
Szezonális receptek
Nyár
Ősz
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz
Bazsalikom
Padlizsán
padlizsán receptek
Kaliforniai paprika
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

40 dkg
Conchiglioni tészta (óriás kagylótészta)
20 dkg
Kolbász (bőre lehúzva és nagylyukú reszelőn lereszeszelve)
1 db
Padlizsán (közepes, meghámozva, kockákra vágva és lesózva)
1 fej
fokhagyma (megtisztítva)
3 db
Kaliforniai paprika (piros)
20 dkg
ricotta sajt
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
1 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
 
A szószhoz:
2 doboz
Paradicsom konzerv
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 marék
Bazsalikom levél (összetépve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
10 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Főzési, sütési idő: 
40 perc
Gondolataim a recepthez: 

Ízletes, látványos, a gyerekek kedvence... Kell még több érv ahhoz, hogy elkészítsed?

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Szűrd le kevés olajjal forgasd be, hogy ne ragadjanak össze. Tedd félre.
  2. Közben készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a hozzávalókban megadtam.
  3. Süsd meg a fokhagyma gerezdeket egy száraz serpenyőben. Tedd félre.
  4. Süsd meg feketére a paprikákat sütőben, bőrüket válaszd le, magozd ki és a paprika húst durván vágd össze.
  5. Egy kevés olíva olajon a kolbászokat süsd meg, keverd hozzá a kicsavart padlizsánt és pirítsd meg.
  6. Add hozzá a paprikát, a sült fokhagymát és botmixerrel durván dolgozd össze (nem kell teljesen pürésíteni). Sózzad, borsozzad ízlésed szerint. Tedd félre. Ha kihűlt egy kicsit, keverd hozzá a ricottát és a citromlevet.
  7. Egy lábosban egy kevés olajon épp hogy pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá az összes többi összetevőt a sajtot leszámítva. Főzd össze szósszá.
  8. Egy kiolajozott sütőlapra helyezd fel a kagylókat. Ha főzés közben valamelyik nem nyílt volna ki, ne dobd ki, ugyanolyan jó lesz! :-)
  9. Töltsd meg a kagylók belsejét a töltelékkel (kanállal vagy ahogy most én: használj hozzá tejszínhab kinyomót).
  10. Öntsd le a szósszal, szórd meg a reszelt sajttal, majd 240 fokra előmelegített sütőben süsd 5-6 percig.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj minden tányérra annyi töltött kagylót, amennyit csak szeretnél... Mondjuk hármat vagy négyet.