Fusilli tonhallal és rukkolával, jó citromosan recept


Előkészítési idő: 
10 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Gock tésztatérképe
Durum tészta
Főételek
Halas ételek
Tengeri halak
Szezonális receptek
Nyár
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
Olasz tészta recept
olasz
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

40 dkg
Fusilli
10 dkg
Rukkola
24 dkg
Natúr tonhal konzerv (lecsepegtetve)
2 db
Citrom (reszelt héja és kicsavart leve)
6 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 mk
morzsolt chili
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  g
olivaolaj
10 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
Főzési, sütési idő: 
10 perc
Gondolataim a recepthez: 

Lehet, hogy a mai nap a nyár utolsó napja? Még lehet jó idő, ne csüggedj el. Vagy emlékezz erre az elmúlt nyárra ezzel a nagyon gyorsan elkészíthető, könnyeden egészséges tésztával. Jó lesz visszagondolni 2012 nagyon szép nyarára. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a tésztát, ahogy az a csomagolásán feltüntették.
3. Amíg a tészta fő, egy kevés olívaolajon 1 percig pirítsd a paradicsomot, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit, pirítsd illatosra.
4. Add hozzá a citromhéjat és a halat, jól forgasd át.
5. Add hozzá a rukkolát és forgasd a serpenyőben, amíg össze nem esik. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint.
6. Vedd le a tűzről, add hozzá a citromok levét, ismét jól forgasd át, majd öntsd a serpenyő tartalmát a kifőtt és leszűrt tésztára és jól forgasd össze.

Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy tányérra egy adagot, díszítsd egy szelet citrommal, egy szárított paradicsommal és egy friss levél rukkolával